1) Which of the following is a subset of  {b, c, d}?

A { }   
B {a} 
C {1 , 2 , 3} 
D {a, b, c}

ANSWER : A

2) The value of 5 in the number  357.21 is

A 5 tenths 
B 5 ones
C 5 tens  
D 5 hundreds

ANSWER : C

3) In coordinate geometry, the equation of the x-axis is  

A y = x
B y = 0   
C x = 0
D y = 1

ANSWER : B

4) 3x - 4(x + 6) =

A x + 6
B -x – 24   
C 7x + 6
D -7x - 24

ANSWER : C

5) 3 4/5 expressed as a decimal is

A 3.40
B 3.45
C 3.50
D 3.80   

ANSWER : D

6) Which of the following is the Highest Common Factor of 18, 24 and 36?

A 6 
B 18
C 36
D 72

ANSWER : A

7) If  -2< < 4 ,  then

A 4 > x < -8
B 4 < x > -8 
C 4 < x < -8 
D 4 > x > -8 

ANSWER : D

8) Items bought by a trader for $80 are sold for $100. The profit expressed as a percentage of cost price is

A 2.5%
B 20%
C 25%   
D 50%

ANSWER : C

9) Given that  a  and  b  are integers, which of the following is not necessarily an integer?

A 2a - 5b 
B a7
C ba 
D ab 
ANSWER : C

10) How many subsets does the set {a, b, c, d, e} have?

A 2
B 5
C 10
D 32

ANSWER : D

11) Which of the following is NOT a prime number?

A 11
B 21 
C 31
D 41

ANSWER : B

12) A contractor completed five-ninths of a job before a second contractor completed an additional one-third. What fraction of the job is left undone?

A one-ninth  
B four-ninths
C two-thirds
D eight-ninths

ANSWER : A

13) 2p2 -15p + 25 =

A (p - 5)(2p - 5)   
B (p - 5)(2p + 5)
C (p + 5)(2p - 5)
D (2p - 15)(p + 5)

ANSWER : A

14) In the diagram, not drawn to scale, TF  is a vertical pole standing on horizontal ground PF.  The angle of depression of point  P from the top of the pole is 45°.  What is the distance PF ?  

A 10 m
B 20 m
C 42 m
D 90 m

ANSWER : B

15) Profits in the partnership of Bess, Bill and Bob are shared in the ratio 1 : 2 : 3.  If Bill's share of the profits is $300, what is Bob's share?

A $150
B $450 
C $600
D $900

ANSWER : B

16) The figure, not drawn to scale, shows a triangle of height 4 cm cut from a shaded square of sides 5 cm. What is the area, in cm2 of the remaining shaded region of the square?  

A 5
B 10
C 15
D 20

ANSWER : C

17) Which of the following represents numbers greater than -3 but less than 6 ?

A {x : -3 > x > 6}
B {x: -3 = x = 6}
C {x: -3 < x < 6}  
D {x: -3 = x = 6}

ANSWER : C

18) A man's regular pay is $3 per hour up to 40 hours.  Overtime is twice the payment for regular time. If he was paid $168, how many hours overtime did he work?

A 8  
B 16
C 28
D 48

ANSWER  : A

19) What is the value of  u  in the sequence     2 , 7 , 14 , 23 , 34 , u ?

A 45
B 46
C 47  
D 53

ANSWER : c

20)  In the diagram above, triangle ABC is stretched along the  x  direction to form triangle AB’C’ and then triangle AB”C”.  AC = CC’ = C’C”. What is the ratio of the areas of the three triangles?

A 1 : 1 : 1 
B 1 : 1 : 2
C 1 : 2 : 2 
D 1 : 2 : 3  

ANSWER : D

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Follow by Email

All Notes on BCA

All Notes  on BCA
BCA all subjects notes

Total Pageviews

Google+ Followers

Translate

Powered by Blogger.

- Copyright © All Notes on BCA - Metrominimalist - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -