Question 1:
In OSI network architecture, the dialogue control and token management are responsibility of   
a. session layer
b. network layer
c. transport layer                                                                                  
d. data link layer
e. none of above
Answer:- a  

Question 2:
In OSI network architecture, the routing is performed by
a. network layer
b. data link layer
c. transport layer
d. session layer
e. none of above
Answer:- a

Question 3:
Which of the following performs modulation and demodulation?
a. fiber optics
b. satellite
c. coaxial cable
d. modem
e. none of the above
Answer:- d

Question 4:
The process of converting analog signals into digital signals so they can be processed by a receiving computer is referred to as:
a. modulation
b. demodulation
c. synchronizing
d. digitizing
Answer:- d

Question 5:
How many OSI layers are covered in the X.25 standard?
a. Two
b. Three
c. Seven
d. Six
e. None of above
Answer:-  b

Question 6:
Layer one of the OSI model is
a. physical layer
b. link layer
c. transport layer
d. network layer
e. none of above
Answer:- a

Question 7:
The x.25 standard specifies a
a. technique for start-stop data
b. technique for dial access
c. DTE/DCE interface
d. data bit rate
e. none of above
Answer:- c

Question 8:
Which of the following communication modes support two-way traffic but in only one direction at a time?
a. simplex
b. half duplex
c. three-quarters duplex
d. all of the above
e. none of the above
Answer:- b

Question 9:
Which of the following might be used by a company to satisfy its growing communications needs?
a. front end processor
b. multiplexer
c. controller
d. concentrator
e. all of the above
Answer:- e

Question 10:
What is the number of separate protocol layers at the serial interface gateway specified by the X.25 standard?
a. 4
b. 2
c. 6
d. 3
e. none of the above
Answer:- d

Question 11:
The interactive transmission of data within a time sharing system may be best suited to
a. simplex lines
b. half-duplex lines
c. full duplex lines
d. biflex-lines
Answer:-b
Question 12:
Which of the following statement is incorrect?
a. The difference between synchronous and asynchronous transmission is the clocking derived from the data in synchronous transmission.
b. Half duplex line is a communication line in which data can move in two directions, but not at the same time.
c. Teleprocessing combines telecommunications and DP techniques in online activities
d. Batch processing is the prefered processing mode for telecommunication operation.
Answer:-d
Question 13:
Which of the following is considered a broad band communication channel?
a. coaxial cable
b. fiber optics cable
c. microwave circuits
d. all of above
Answer:-d
Question 14:
Which of the following is not a transmission medium?
a. telephone lines
b. coaxial cables
c. modem
d. microwave systems
Answer:-c
Question 15:
Which of the following does not allow multiple uses or devices to share one communication line?
a. double plexer
b. multiplexer
c. concentrator
d. controller
Answer:-a
Question 16:
Which of the following signal is not standard RS-232-C signal?
a. V??
b. RTS
c. CTS
d. DSR
Answer:-a
Question 17:
Which of the following statement is incorrect?
a. Multiplexers are designed to accept data from several I/O devices and transmit a unified stream of data on one communication line
b. HDLC is a standard synchronous communication protocol.
c. RTS/CTS is the way the DTE indicates that it is ready to transmit data and the way the DCW indicates that it is ready to accept data
d. RTS/CTS is the way the terminal indicates ringing
Answer:-d
Question 18:
Which of the following is an advantage to using fiber optics data transmission?
a. resistance to data theft
b. fast data transmission rate
c. low noise level
d. all of above
Answer:-d
Question 19:
Which of the following is required to communicate between two computers?
a. communications software
b. protocol
c. communication hardware
d. all of above including access to transmission medium
Answer:-d
Question 20:
The transmission signal coding method of TI carrier is called
a. Bipolar
b. NRZ
c. Manchester
d. Binary
Answer:- a 

Question 21:
Which data communication method is used to transmit the data over a serial communication link?
a. simplex
b. half-duplex
c. full-duplex
d. b and c
e. None of above
Answer:-c

Question 22:
What is the minimum number of wires needed to send data over a serial communication link layer?
a. 1
b. 2
c. 4
d. 6
e. none of above
Answer:-b

Question 23:
Which of the following types of channels moves data relatively slowly?
a. wide band channel
b. voice band challen
c. narrow band channel
Answer:-c

Question 24:
Most data communications involving telegraph lines use:
a. simplex lines
b. wideband channel
c. narrowband channel
d. dialed service
Answer:-c

Question 25:
A communications device that combines transmissions from several I/O devices into one line is a
a. concentrator
b. modifier
c. multiplexer
d. full-duplex line
Answer:-c
Question 26:
How much power (roughly) a light emitting diode can couple into an optical fiber?
a. 100 microwatts
b. 440 microwatts
c. 100 picowatts
d. 10 miliwatts
Answer:-a

Question 27:
The synchronous modems are more costly than the asynchronous modems because
a. they produce large volume of data
b. they contain clock recovery circuits
c. they transmit the data with stop and start bits
d. they operate with a larger bandwidth
e. none of above
Answer:-b

Question 28:
Which of the following statement is correct?
a. terminal section of a synchronous modem contains the scrambler
b. receiver section of a synchronous modem contains the scrambler
c. transmission section of a synchronous modem contains the scrambler
d. control section of a synchronous modem contains the scrambler
e. none of the above
Answer:-c

Question 29:
In a synchronous modem, the digital-to-analog converter transmits signal to the
a. equilizer
b. modulator
c. demodulator
d. terminal
e. none of aobve
Answer:-a

Question 30:
Which of the following communications lines is best suited to interactive processing applications?
a. narrow band channel
b. simplex lines
c. full duplex lines
d. mixed band channels
Answer:-c

Question:31
A remote batch-processing operation in which data is solely input to a central computer would require
a. telegraphp line
b. simplex lines
c. mixed bad channel
d. all of above
Answer:-b

Question 32:
A band is always equivalent to
a. a byte
b. a bit
c. 100 bits
d. none of above
Answer:-d

Question 33:
The loss in signal power as light travels down the fiber is called
a. attenuation
b. progragation
c. scattering
d. interruption
Answer:-a

Question  34:
Avalanche photodiode receivers can detect bits of transmitted data by receiving
a. 100 photons
b. 200 photons
c. 2000 photons
d. 300 photons

Answer:-b

Question 35:
Communiction circuits that transmit data in both directions but not at the same time are operating in
a. a simplex mode
b. a half duplex mode
c. a full duplex mode
d. an asynchronous mode
Answer:-b

Question 36:
An example of a medium speed, switched communications service is
a. series 1000
b. data phone 50
c. DDD
d. All of the above
Answer:-c

Question 37:
In communication satellite, multiple repeaters are known as
a. detector
b. modulator
c. stations
d. transponders
Answer:-d

Question 38:
While transmitting odd-parity coded symbols, the number of zeros in each symbol is
a. odd
b. even
c. a and b both
d. unknown
Answer:-d

Question 39:
Data communications monitors available on the software marked include
a. ENVIRON/1
b. TOTAL
c. BPL
d. Telnet
Answer:-a

Question 40:
An example of an analog communication method is
a. laser beam
b. microwave
c. voice grade telephone line
d. all of the above
Answer:-d

Question 41
Number of bits per symbol used in Baudot code is
a. 7
b. 5
c. 8
d. 9
Answer:-b


Question 42:
What is the main difference between DDCMP and SDLC?
a. DDCMP does not need special hardware to final the beginning of a message
b. DDCMP has a message header
c. SDLC has a IP address
d. SDLC does not use CRC
Answer:-a

Question 43:
An example of digital, rather than analog, communication is
a. DDD
b. DDS
c. WATS
d. DDT
Answer:-b

Question 44:
Terminals are required for 
a. real-time, batch processing & time-sharing
b. real time, time-sharing & distributed message processing
c. real time, distributed processing & manager inquiry
d. real-time,  time sharing & message switching
Answer:-d

Question 45:
The receive equilizer reduces delay distortions using a
a. tapped delay lines
b. gearshift
c. descrambler
d. difference engine
Answer:-a

Question 46:
In a synchronous modem, the receive equilizer is known as
a. adaptive equilizer
b. impariment equilizer
c. statistical equilizer
d. compromise equilizer 
Answer:-a

Question 47: 
The channel in the data communication model can be
a. postal mail services
b. telephone lines
c. radio lines
d. any of the above
Answer:-d

Question 48:
A data terminal serves as an
a. Effector
b. sensor
c. both a and b
d. neither a nor b
Answer:-c

Question 49:
Which of the following transmission systems provide the highest data rate to in individual device?
a. computer bus
b. telephone lines
c. voice and mode
d. lease lines
Answer:-a

Question 50:
A protocol is a set of rules governing a time sequence of events that must take place
a. between peers
b. between an interface
c. between modems
d. across an interface
Answer:-a

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Follow by Email

All Notes on BCA

All Notes  on BCA
BCA all subjects notes

Total Pageviews

Google+ Followers

Translate

Powered by Blogger.

- Copyright © All Notes on BCA - Metrominimalist - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -