1. System analysis and design focuses on systems_____________and ______________.
a. procedure and introducing..
b. Functions and concept..
c. Processes and technology.
d. Scenario and strategic.
Answer: C
2. ___________biologist developed a general systems theory that applies to arrangement
of elements.
a. Herbert A simon.
b. Ludwig von bertalanffy.
c. Richard A Johnson.
d. Thomas v dock.
Answer: B
3. General systems theory is concerned with developing a _________,__________
framework upon which to make decisions.
a. Intergration,operation.
b. Procedure,implementation.
c. Systematic,theoretical.
d. Conceptual,installation.
Answer: C
4. _________ refers to the manner in which each component functions with other
components of the systems.
a. Interaction.
b. Interdependence.
c. Intergration.
d. organisation.
Answer: A
5. ________ means that parts of the organisation or computer system depend on one
another.
a. Interaction.
b. Interdependence.
c. Intregration.
d. Organisation.
Answer: B
6. The holism of the systems mean ___________.
a. Interaction..
b. Interdependence.
c. Intregration.
d. Organisation.Answer: C
7. The last and most important characterstics of a system is __________.
a. Organisation.
b. Infrastructure.
c. Central objective.
d. Environment.
Answer: C
8. The _________ is the element of a system that involves in modifying the inputs?
a. Output.
b. Interface.
c. Processor.
d. Control.
Answer: C
9. The environment is the __________ within which an organisation operates?
a. Boundary.
b. Subsystem.
c. Supersystem.
d. Suprasystem.
Answer: D
10. Physical systems are tangible entities that may be ________in operation?
a. Static or dynamic.
b. Conceptual or non physical.
c. Real or planned.
d. Variables or model.
Answer: A
11. _________ systems are conceptual or non physical entities?
a. Abstract .
b. Open.
c. Man made.
d. Sehemapic.
Answer: A
12. An open system has many________ with its environment?
a. Interaction.
b. Interdependence.
c. Interface.
d. Purpose.
Answer: C
13. __________ term implies that goals are achieved through different course of action
and variety of parts?
a. Entropy.
b. Process.
c. Differention.
d. Equifinality.
Answer: D
14. A formal information system is based on organisation represented by the
__________?
a. Chain of command.b. Organisation chart.
c. Information category.
d. Planning policies.
Answer: B
15. __________relates to long range planning policies that are of direct interest to upper
management?
a. Strategic information.
b. Managerial information.
c. Operational information.
d. Informal information.
Answer: A
16. Direct use to middle management and departmental heads for implementation and
control is __________?
a. Strategic information.
b. Managerial information.
c. Operational information.
d. Informal information.
Answer: B
17. This is short term,daily information used to enforce the day today rules and
regulations of a department in a business?
a. Strategic information.
b. Managerial information.
c. Operational information.
d. Informal information.
Answer: C
18. It is an __________ system designed to meet personnel and vocational needs and to
help solve work-related problems?
a. Authority based.
b. Employee based.
c. Objective based.
d. Power based.
Answer: B
19. Information is accesed through ________ system?
a. Management information.
b. Database system.
c. Database management system.
d. Management system.
Answer: C
20. _________ advances the capabilities of MIS?
a. Decision support system.
b. Data base management system.
c. Management control system.
d. Information system.
Answer: A
21. __________ person described decision making as three-phase continious process
model?
a. Herbert A simon.b. Ludwig von bertalanffy.
c. Richard A Johnson.
d. Thomas v dock.
Answer: A
22. ___________and___________ are keyed to system life cycle?
a. System development and solution.
b. System operation and intregration.
c. System analysis and design.
d. System study and project.
Answer: C
23. __________ is a detailed study of various operations performed by a system and their
relationships within and outside of the system?
a. Analysis.
b. Feasibility.
c. Design.
d. Implementation.
Answer: A
24. The________phase is less creative than system design?
a. Analysis.
b. Feasibility.
c. Design.
d. Implementation.
Answer: D
25. The system departments ability to handle a project refers to___________.
a. Behavioural factor.
b. Technical factor.
c. System factor.
d. Economic factor.
Answer: B
26. Paralysis by analysis is an advanced technic called __________.
a. Task.
b. Phases.
c. Prototyping.
d. Testing.
Answer: C
27. System analysis dates back to the late ___________ to the principles of Taylor?
a. 1890.
b. 1899.
c. 1997.
d. 1992.
Answer: A
28. The way to secure user acceptance is through user participation during
__________and_________.
a. Procedure and introducing.
b. Functions and concept.
c. Processes and technology.
d. Design and implementation.Answer: D
29. Related to the role of ________ is that of monitor.
a. Interaction.
b. Interdependence.
c. Interface.
d. Investigator.
Answer: D
30. The _________ function as liaison between the users logical design requirements and
the detailed physical system design?
a. Interaction.
b. Architect.
c. Undertaker.
d. Investigator.
Answer: B
31. The analyst's as a _________becomes obvious during the first few weeks after
implementation and during turn over results?
a. Motivator.
b. Architect.
c. Undertaker.
d. Investigator.
Answer: A
32. The structure of an MIS facility is organized around the ___________ function.
a. Primary.
b. Secondary.
c. Teritary.
d. Developmental.
Answer: A
33. _________ and _________ may be organized as project-oriented, pool-oriented, or
functional?
a. System development and solution.
b. System operation and intregration.
c. System analysis and design.
d. System study and project.
Answer: C
34. The _________ structure of analysis assigns a group of analyst's to serve a specific
system?
a. Pool oriented.
b. Administration.
c. Funtional.
d. Digitization.
Answer: C
35. ________ Is structured around application,software and maintainance?
a. Pool oriented.
b. Administration.
c. Funtional.
d. Programming.
Answer: D36. Job scheduling and supportive services are handled by _________.
a. Analysis.
b. Feasibility.
c. Operations.
d. Implementation.
Answer: C
37. The ________ is responsible for planning,organising,co-ordinating and directing the
activities for the entire division?
a. MIS manager.
b. MIS service.
c. System supervisor.
d. Support services.
Answer: A
38. A second-level managerial position in the MIS division is the __________.
a. MIS manager.
b. MIS service.
C. System supervisor.
d. Support services.
Answer: C
39. A key member of the project team is the___________.
a. MIS manager.
b. System analyst.
C. System supervisor.
d. Support services.
Answer: B
40. The user request identifies the need for change and authorizes the ________.
a. Initial investigation.
b. Need for information.
c. Users requirement.
d. Support service.
Answer: A
41. Shared,complete and accurate_________ are essential in building computer based
information system?
a. Initial investigation.
b. Need for information.
c. Users requirement.
d. Information requirement.
Answer: D
42. In the ________ strategy the user throws everything into the requirement definition.
a. Kitchen sink .
b. Smoking.
c. Same thing.
d. Ubiquity.
Answer: A
43. The _________ strategy indicates the users laziness,lack of knowledge and both.
a. Kitchen sink .
b. Smoking.c. Same thing.
d. Ubiquity.
Answer: C
44. Humans are generally________in their selection and use of data.
a. Controlled .
b. Biased.
c. Selective.
d. Casual.
Answer: B
45. ________is often reflected in the behaviour of system analyst.
a. Human biased.
b. Human problem solving.
c. Bounded rationality.
d. Policy issue.
Answer: C
46. _________technic is used for generating new ideas and obtaining general information
requirement.
a. Brain storming.
b. Asking questions.
c. Seminars.
d. Conversation.
Answer: A
47. The_________ method is ideal for making structured decisions.
a. Decision analysis.
b. Data analysis.
c. Prototyping.
d. Information analysis.
Answer: B
48. The method used when the user cant establish information accurately before the
information system is built?
a. Decision analysis.
b. Data analysis.
c. Prototyping.
d. Information analysis.
Answer: C
49. _________ means that the questions asked are so worded as to elicit the intended
information?
a. Reliability.
b. Validity.
c. Flexibility.
d. Adaptability.
Answer: B
50. ___________ are also used to analyse the safe deposit billing system.
a. Decision analysis.
b. Data analysis.
c. Data flow diagram.
d. Information analysis.Answer: C
51. __________testing is testing changes made in an existing or a new program.
a. Positive testing.
b. Negative testing.
c. Series testing.
d. Unit testing.
Answer: D
52. ___________systems should have a response time that will not cause a hardship to
the user?
a. Offline.
b. Security.
c. Online.
d. Documentation.
Answer: C
53. The usability test verifies the ______________nature of the system?
a. User friendly.
b. Easy.
c. Smoothy.
d. Hardship.
Answer: A
54. ___________testing is making sure that the new programs do in fat process certain
transactions according to specifications.
a. Positive testing.
b. Negative testing.
c. Series testing.
d. Unit testing.
Answer: A
55. The __________ group has time available to spend on traning while the program are
being written.
a. Iniating.
b. Subscribing.
c. System.
d. User.
Answer: C
56. The purpose of system testing is to identify and correct errors in the _________.
a. User system.
b. Candidate system.
c. Manual system.
d. Operational system.
Answer: B
57. An__________test has the objective of selling the user on the validity and reliability
of the systems.
a. Positive test.
b. Negative test.
c. Series test.
d. Acceptance test.
Answer: D58. ___________ the amount of computer resources required by a program to perform a
function.
a. Iniating.
b. Efficiency.
c. System.
d. User.
Answer: B
59. Portability is the ease of transporting a program from one ____________to another.
a. Computations.
b. Corrections.
c. Hardware configuration.
d. Software configuration.
Answer: C
60. There are how many levels in quality assurance?
a. One.
b. Eight.
c. Two.
d. Three.
Answer: D
61. ___________________checks the quality of the software in both stimulated and live
environments.
a. System validation.
b. Data types.
c. Package.
d. Assurance.
Answer: A
62. The __________is of great value when minute hardware problems are disguised as
software bugs.
a. Positive tester.
b. Negative tester.
c. Functional tester.
d. Acceptance tester.
Answer: C
63. ___________bookstores is the tightly held book store chains?
a. Central.
b. Acme.
c. Publishers.
d. City.
Answer: B
64. Packaging list is the documents describing the books that are being ________.
a. Purchased.
b. Returned.
c. Received.
d. Invoiced.
Answer: B
65. _________Order is used to order a book?
a. Purchased.b. Returned.
c. Received.
d. Invoiced.
Answer: A
66. __________Means changing from one system to another.
a. Compliment.
b. Redirecting.
c. Conversion.
d. Processing.
Answer: C
67. File coversion involves caputuring data and creating a computer files from ________.
a. Open files.
b. Close files.
c. Target files.
d. Existing files.
Answer: D
68. Many systems are prone to errors because of insufficient attention given
to______________.
a. Data entry control.
b. Invoice control.
c. Overdue control.
d. Undertaken control.
Answer: A
69. _________Printing in forms to accentuate headings.
a. Trail.
b. Color.
c. Effective.
d. Target.
Answer: B
70. ___________Systems are quickly taken for granted?
a. User system.
b. Candidate system.
c. Manual system.
d. Operational system.
Answer: D
71. Implementation is a process of converting a new ___________ into operations.
a. System control.
b. System management.
c. System design.
d. System processing.
Answer: C
72. During _________,the resident expert emerges?
a. User training.
b. Manual training.
c. System training.
d. Candidate training.
Answer: A73. Well planned test files are important for ____________.
a. Successful conversion.
b. Corrections.
c. Hardware configuration.
d. Software configuration.
Answer: A
74. A major element in building systems is selecting compatible _________and
__________.
a. Index and pages.
b. Hardware and software.
c. Support and services.
d. Interdepence and inversion.
Answer: B
75. In todays market,_________firms offer more than 5,000 systems and applications.
a. 12,000.
b. 4,000.
c. 17,000.
d. 10,000.
Answer: C
76. In the microcomputers area,over________software packages are available?
a. 12,000.
b. 30,000.
c. 17,000.
d. 15,000.
Answer: B
77. _________Manufactures supply services such as system
design,programming,educationand training and hardware maintenance?
a. Telephone.
b. Bell.
c. Computer.
d. Fan.
Answer: C
78. _________Includes reduction inventory,savings on space, and improved ability to
predict business trends?
a. Cost reduction.
b. Cost avoidance.
c. Improved profit.
d. Improved loss.
Answer: A
79. _________Reflects the'bottom line'of the business and its ability to keep receivables
within reasons?
a. Cost reduction.
b. Cost avoidance.
c. Improved profit.
d. Improved loss.
Answer: C80. The ___________phase ranks vendors proporsals and determines the one best suited
to users needs?
a. Validation.
b. Evaluation.
c. Segmentation.
d. Demonstration.
Answer: B
81. SYSTEM____________ ensures that the vendor can infact match his/her
claims,especially system performance?
a. Validation.
b. Evaluation.
c. Segmentation.
d. Demonstration.
Answer: A
82. Software sselection is ________ aspect of system development.
a. Easy.
b. Normal.
c. Fast.
d. Critical.
Answer: D
83. _________ Is a particularly important to the professional users?
a. Trail.
b. Reliability.
c. Effective.
d. Target.
Answer: B
84. Cost is a major consideration in deciding between in-house and_____________
software.
a. Vendor.
b. Retail.
c. Whole.
d. Management.
Answer: A
85. How many sources are used for evaluating hardware and software?
a. One.
b. Eight.
c. Two.
d. Three.
Answer: D
86. A___________is a sample program used for evaluating computers and their
software?
a. JAVA.
b. ACHME.
c. Benchmark.
d. Dell.
Answer: C87. The ___________ approach refers to the users inclination to favor one vendor over
others?
a. Halo effect.
b. Ad hoc.
c. Achme.
d. Unix.
Answer: B
88. _______ Is a form of lease directly by the manufacturer?
a. Lease option.
b. Wage option.
c. Rent option.
d. Employee option.
Answer: C
89. A_________system is acquired through a third party or from the vendor?
a. Leased system.
b. Candidate system.
c. Manual system.
d. Operational system.
Answer: A
90. The________period cant be terminated without a heavy panalty?
a. Lease .
b. Wage .
c. Rent .
d. Employee .
Answer: A
91. A lower total cash outflows if the user keeps the system longer than _________years?
a. One.
b. Eight.
c. Two.
d. Five.
Answer: D
92. Various ________ and ________ are used to control the negotiation process?
a. Index and pages.
b. Strategies and tatics.
c. Support and services.
d. Interdepence and inversion.
Answer: B
93. A good hardware contract is __________ oriented?
a. Goal.
b. Returned.
c. Received.
d. Invoiced.
Answer: A
94. A __________is a license to use a proprietary process?
a. Computations.
b. Software packages.
c. Hardware configuration.d. Software configuration.
Answer: B
95. A ___________ contract negotations involving finances can be summarized by "let
the buyer beware"?
a. Lease .
b. Wage .
c. Rent .
d. Finance.
Answer: D
96. Without ________ it is difficult to measure progress?
a. Offline.
b. Security.
c. Planning.
d. Documentation.
Answer: C
97. Project planning involves plotting project activities against a ____________.
a. Compliment.
b. Redirecting.
c. Time frame.
d. Processing.
Answer: C
98. A __________ chart is important or valuable when a project is being planned?
a. PERT.
b. GANTT.
c. Event calculations.
d. Project.
Answer: A
99. There are how many ways to communicate with the program?
a. One.
b. Eight.
c. Two.
d. Three.
Answer: C
100. The GANTT charts use___________bars to show the durations of actions or tasks?
a. Horizontal.
b. Vertical.
c. Upwards.
d. Downwards.
Answer: A

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Follow by Email

All Notes on BCA

All Notes  on BCA
BCA all subjects notes

Total Pageviews

Google+ Followers

Translate

Powered by Blogger.

- Copyright © All Notes on BCA - Metrominimalist - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -